måndag 7 november 2011

Fotbollsgala 2011

Hej igen!
Hoppas nu att ni har ringt och röstat på Marie Hammarström. Det är så himla roligt att det går bra för både Marie och Kristin som jag har gått i samma klass som på gymnasiet. Jag har även spelat många gånger mot dom båda, var alltid lika förvirrad när en gjorde mål och en stod i mål, tog ett tag innan vi fattade att det var två olika tjejer :) Kristin fick ju pris under kvällen som årets målvakt, grattis!
Idag mår jag faktiskt lite bättre så jag hoppas det är en kortvarig  förkylning. Vill ju igång med träningen igen nu när man är så taggad! Idag har vi bara slappat och varit ute på promenad. Sen blev det matlagning från Linas kasse, blev väldigt god vardagsmat. Vi ger rätten betyget 3,5/5 som vardagsmat. Var väldigt enkelt och blev gott, så testa! Magnus som har lagt upp maten snyggt! :)  

B Medel: Sesampanerade kycklingnuggets med sötsur sås och ris

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka 4 portioner ris enligt anvisning på förpackningen.
3. Ta fram två djupa tallrikar. Vispa upp 2 ägg i den ena. I den andra blandas 1 burk sesamfrön, ½ dl ströbröd , 1 tsk salt och 1½ krm svartpeppar. Blanda väl.
4. Häll 3 msk olja i en långpanna. Dela 4 kycklingfiléer i ca 2x3 cm stora bitar. Doppa kycklingen först i uppvispat ägg sedan i sesamfröblandningen och lägg dem i långpannan. Tillaga mitt i ugnen i 12-13 minuter. Vänd bitarna efter halva tiden med en stekspade eller kökspincett.
5. Skär 1 gul lök, 1 röd paprika, 1 grön paprika och 1 burk skivad ananas (spara juicen) i 2x2 centimeter stora bitar.
6. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs lök och paprika. Lägg sedan ner ananasen. Rör ner 2 msk tomatpuré, 2 msk vitvinsvinäger, 2 msk socker, ananasjuicen och 3 dl vatten. Rör ut 2 msk majsstärkelse (Maizena) i ett par matskedar allt vatten. Häll ner i pannan under omrörning och låt koka tills såsen tjocknar.
7. Skär ½ gurka i stavar och ställ i ett glas.
8. Servera kycklingnuggets med sötsur sås, gurka och nykokt ris.
 


Receptet kommer från http://www.linasmatkasse.se/?g=1 
1 kommentar: